Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روز‌های گذشته خبر‌هایی در فضای مجازی مبنی بر عدم دسترسی کاربران ایرانی به سرویس‌های گوگل منتشر شد. کاربران اظهار داشتند که حتی با تغییر IP هم نمی‌توانند به این خدمات دسترسی پیدا کنند. این موضوع در حالی است که تا مدتی قبل کاربران با تغییر آی پی و استفاده از فیلتر شکن می‌توانستند از برخی سرویس‌ها مانند یوتیوب یا گوگل آنالیتیکس (که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت را نشان می‌دهد) استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس‌های گوگل، در کشور ما معادل‌های بومی سازی شده ندارند و کاربرانی که در این سرویس‌ها حساب کاربری دارند نگران اطلاعات خودشان هستند و نمی‌دانند که قرار است چه اتفاقی بیوفتد. هنوز اطلاعات کاملی از چگونگی رخ دادن این اتفاق در دست نیست، اما کارشناسان حوزه فناوری و امنیت توصیه می‌کنند کاربران از اطلاعاتی که در سرویس‌های مختلف گوگل دارند، یک نسخه پشتیبان تهیه کنند.

بیشتر بخوانید

قابلیت های جدید google maps با استفاده از هوش مصنوعی دسترسی به سرویس‌های گوگل با VPN هم محدود شده است

علی کیایی فر، کارشناس امنیت شبکه، در پاسخ به این سوال که چه سرویس‌هایی از سمت گوگل بسته شده توضیح داد:" گوگل سرویس‌های زیادی را به کاربرانش ارائه می‌دهد. برخی از این سرویس‌ها مثل Google Analytics که بیشتر هم سازمانی بودند به دلیل تحریم‌ها تا کنون بر روی IP‌های ایران مسدود بوده و کاربران ایرانی مجبور بودند با VPN از این سرویس‌ها استفاده کنند. در روز‌های گذشته کاربران زیادی گزارش کرده اند که از طریق VPN هم نمی‌توانند به این سرویس‌ها دسترسی پیدا کنند. نه تنها سرویس‌های سازمانی بلکه برخی سرویس‌ها مانند Google Drive هم برای برخی کاربران از کار افتاده است. نکته قابل توجه این است که، چون بسیاری از سایت‌ها و سرویس‌های موجود روی اینترنت از سرویس‌ها و زیرساخت گوگل استفاده می‌کنند دسترسی به آن‌ها هم حتی با VPN برای کاربران ایرانی دچار اختلال شده است. "

روش‌های گوگل در تشخیص ایرانی بودن کاربران

کیایی فر درباره اینکه گوگل چگونه از طریق IP، ایرانی بودن کاربران را تشخیص می‌دهد گفت:" گوگل به روش‌های زیادی می‌تواند کاربران ایرانی را تشخیص دهد. تشخیص از طریق IP تنها یکی از این روش هاست. پنهان کردن هویت ایرانی در گوگل کار بسیار سختی است. شماره موبایل درج شده روی اکانت Google کاربران ایرانی و نیز ثبت موقعیت GPS کاربران در اندروید و چندین روش دیگر همگی روش‌هایی هستند که گوگل می‌تواند هویت ایرانی کاربرانش را تشخیص دهد. "

اقدام گوگل به ضرر همه کاربران در جهان است

این کارشناس امنیت شبکه با توضیح اینکه گوگل IP‌هایی که کاربران ایرانی برای دور زدن این تحریم استفاده می‌کردند را نیز محدود کرده، گفت:" بررسی‌ها نشان می‌دهد که گوگل اقدام به محدود سازی IP‌های VPN Server‌های زیادی کرده که کاربران ایرانی از آن‌ها برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کرده اند. یعنی محدودیت‌هایی را که قبلا بر روی IP‌های ایرانی اعمال کرده بود اکنون به IP‌های VPN Server‌های مستقر در سایر کشور‌ها هم کرده است. شواهد نشان می‌دهد حتی برخی کاربران که از VPN Server اختصاصی استفاده می‌کرده اند نیز دچار مشکل شده اند. در حال حاضر برخی VPN Server‌های عمومی محدود شده و برخی دیگر همچنان قابل استفاده برای کاربران ایرانی هستند. "

کیایی فر در پاسخ به این سوال که آیا این تحریم‌ها سابقه قبلی نیز داشته یا خیر، اظهار داشت:" این اقدام گوگل در مسدود سازی IP‌های VPN Server‌های بین المللی بی سابقه است و منجر به مشکلاتی برای کاربران غیر ایرانی هم خواهد شد. زیرا IP‌هایی که محدود می‌شوند نه تنها امکان استفاده از آن‌ها برای کاربران ایرانی فراهم نیست بلکه کاربران دیگر کشور‌ها هم در صورتی که از آن VPN استفاده کنند در استفاده از سرویس‌های گوگل به مشکل بر می‌خورند. گوگل هنوز هیچ توضیحی در این باره نداده که چرا این اقدام را انجام داده است.

گوگل با این اقدام به ما یادآوری کرد که نباید کسب و کار خود را وابسته به سرویس‌های این شرکت کنیم. گوگل فقط یک سایت یا یک سرویس ایمیل ساده نیست. یک اکوسیستم کامل است که سرویس‌های متنوعی را به هم گره زده است. از سیستم عامل اندروید تا موتور جستجو و سرویس ایمیل و Google Docs و سرویس‌های متنوع ابری و وابستگی بسیاری از سایت‌ها به آن و .... این اکوسیستم یکپارچه باعث شده که کاربر از هر جهت وابسته به گوگل باشد. "

چین گوگل را بومی سازی کرد

این کارشناس امنیت شبکه، درباره اینکه کشور چین این قبیل سرویس‌های گوگل را برای خود بومی سازی کرده نیز گفت:" کشور چین سال‌ها است که این اکوسیستم را به صورت کاملا بومی برای خودش پیاده سازی کرده و کاربران چینی را از وابستگی به گوگل بی نیاز کرده است. توافق ۲۵ ساله با چین شاید دریچه‌ای باشد به این مسیر که ما هم بتوانیم یک اکوسیستم مستقل را با استفاده از تجربیات چین به وجود بیاوریم. این یک موضوع سیاسی نیست که بخواهیم به آن واکنش سیاسی داشته باشیم. یک موضوع کاملا فنی است، ما امروز دیدیم که گوگل چه قدرتی دارد و می‌تواند بدون هیچ گونه توضیحی هزاران کسب و کار را با بحران روبرو کند. "

با توجه به اینکه بیشتر کاربران ایرانی از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنند و ما نسخه‌ای ایرانی از این سرویس‌ها را در داخل کشور نداریم، باید دید که وزارت ارتباطات درباره این موضوع چه رویکردی را اتخاذ خواهد کرد.

گزارش از مائده زمان فشمی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت گوگل تحریم های ایران گوگل کروم گوگل مپ کاربران ایرانی سرویس های گوگل برای کاربران سرویس ها بومی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۴۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود

به گزارش صدای ایران از دیجیاتو،به‌تازگی پستی در یک انجمن آنلاین منتشر شده که در آن به ساخت نام دامنه و گواهی امنیتی برای «search.chatgpt.com» اشاره شده است. البته در حال حاضر، این آدرس وجود خارجی ندارد و هیچ صفحه‌ای با آن باز نخواهد شد. علاوه بر این، «پیت هوانگ»، محقق هوش مصنوعی، در شبکه اجتماعی ایکس ضمن اشاره به این دامنه، به تاریخ ۹ می (۲۰ اردیبهشت) نیز اشاره کرده است.

در حال حاضر، اطلاعات بسیار کمی در مورد موتور جستجوی احتمالی ChatGPT وجود دارد که احتمالاً مانند Perplexity و Google Gemini، براساس سوالات پرسیده‌شده توسط کاربران کار خواهد کرد.

موتور جستجو ChatGPT رقیب جدی گوگل؟

انتشار این خبر، احتمالاً برای گوگل بسیار نگران‌کننده خواهد بود که در بیش از دو دهه گذشته، بر بازار موتور‌های جستجو تسلط داشته است و ۹۰ درصد از کل جستجو‌های جهانی را به خود اختصاص داده است. «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، ماه گذشته در طی مصاحبه‌ای با «لکس فردمن»، گفته بود که ChatGPT می‌تواند آینده جستجو باشد.

او در جریان مصاحبه خود گفته بود:
«اگر بتوانیم موتور جستجوی بهتری نسبت به گوگل بسازیم، فکر می‌کنم باید این کار را انجام دهیم. گوگل ۱۳ تبلیغ و ۱۰ لینک آبی به شما نمایش می‌دهد. اما چیزی که مرا بسیار هیجان‌زده می‌کند این است که شاید راه بسیار بهتری برای کمک به مردم در یافتن اطلاعات مدنظر خود وجود داشته باشد.»

موتورجستجو OpenAI می‌تواند رویکرد‌های متفاوتی را دنبال کند. به‌عنوان مثال، Perplexity از رویکرد چت‌بات استفاده می‌کند و کاربران می‌توانند از آن سؤال بپرسند و سپس نتایج جستجوی آنها توسط هوش مصنوعی نمایش داده می‌شود. گوگل جمینای نیز بیشتر از یک رویکرد چت‌محور بهره می‌برد و علاوه بر لینک جستجوی گوگل، تجزیه‌و‌تحلیلی را به کاربران ارائه می‌کند. طبق شایعات، به‌نظر می‌رسد که رویکرد OpenAI برای موتورجستجو ChatGPT به Gemini نزدیک‌تر خواهد بود.


دیگر خبرها

  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • وضع قوانین سختگیرانه گوگل برای محتوای دیپ‌فیک
  • آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را بیش‌ از همه تهدید می‌کند